alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Een blik achter de schermen van het ziekenhuis

27 februari 2019 | Infomomenten

Zoals u wel gehoord hebt in de actualiteit groeit het tekort aan verpleegkundigen elk jaar een beetje meer. Vanuit de Vlaamse overheid doet men daarom al jaren inspanningen om het beroep te promoten. Ook van de scholen en ziekenhuizen wordt gevraagd inspanningen te leveren om het beroep op een positieve manier in de kijker te zetten.

Blik Achter De Scherm 2019 Banner

Om dit te realiseren organiseert Howest samen met Az Damiaan op woensdag 27 februari ‘een blik achter de schermen van het ziekenhuis’. Deze activiteit voor leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar houdt een rondleiding in het ziekenhuis in, met aansluitend een workshop rond reanimatie. Op die manier hopen we jongeren te enthousiasmeren voor de zorgsector.

Inschrijven is verplicht via http://www.howest.be/verpleegkundigberoep

Programma 

13.30 uur: Onthaal en introductie

Ontdek meer over de bacheloropleiding verpleegkunde aan Howest en de andere disciplines die werken binnen de ziekenhuiscontext. Ontdek de verschillende toekomstmogelijkheden binnen de zorgsector.

14.00 uur: Rondleiding

We bezoeken enkele afdelingen in het ziekenhuis. Je ontdekt er dat de verschillende zorgverleners samenwerken om de best mogelijke zorgen te kunnen verlenen aan de patiënten. erschillende gezondheidswerkers staan ons te woord en vertellen wat hun job precies inhoudt.

15.15 uur: Workshop reanimatie

Volg een boeiende workshop reanimatie!

16.00 uur: Afsluiter

We bieden je een drankje aan en de mogelijkheid om vragen te stellen.