!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Mentorennamiddag - voorstelling Stagementor/Stagemotor

30 maart 2023

We nodigen alle mentoren en de hoofdverpleegkundigen uit voor een inspirerende namiddag!

20230426 Mentorennamiddag Website Banner

Op dinsdag 25 april 2023 nodigt Az Damiaan alle mentoren en de hoofdverpleegkundigen uit voor een inspirerende namiddag!

Mentoren zijn het eerste doelpubliek. Maar aan een goeie studentenbegeleiding kan elke collega een waardevolle bijdrage leveren, daarom zullen ook zij zich in een 2de inschrijvingsronde kunnen inschrijven.

Timing: 15u tot 17u30.

Locatie: auditorium ‘t Staketsel

Programma:

1. Lezing: ‘vrijwaar de spontane stagiair’ van Leen De Koker

Leen werkt al meer dan 20 jaar als speler en trainer van TIM theater / Inspinazie. Ze studeerde in juni 2022 af als bachelor verpleegkunde en is momenteel - naast haar improvisatiewerk -  aan de slag op EPSI, de eenheid voor psychiatrische spoedinterventie binnen UPC KULeuven.

‘Als 44-jarige improvisatietheaterspeler en -trainer startte ik in 2018 de opleiding verpleegkunde. Het werd niet in het minst een bijzondere ervaring. Op het symposium ‘Humor in de zorg’, georganiseerd door het Academisch Centrum voor Verpleeg- en Vroedkunde KULeuven in mei 2022, werd ik als spreker gevraagd. Ik bracht er 'Vrijwaar de spontane stagiair', een verhaal over stagiairs en verpleegkundigen, over professionele relaties en samenwerking, over humor en spontaniteit. Het werd een pleidooi voor zorg voor stagiairs, noodzakelijk in een tijdperk van nijpend personeelstekort.

 

2. Voorstelling ‘Stagementor, stagemotor’ door TIM Theater / Inspinazie

Stages zijn doorslaggevend in de waardering voor en de beeldvorming van een zorginstelling als werkplek. Als mentor ben je dan ook ambassadeur van je organisatie naar de potentieel nieuwe collega’s.

In deze voorstelling worden de verschillende aspecten van het mentorschap belicht. Deze biedt (h)erkenning voor de uitdaging die het mentorschap kan zijn. Je wordt meegenomen in het perspectief van de stagiair, onder andere door herinneringen aan de eigen stages op te halen. Aspecten die aan bod komen zijn o.a.: wat stagiairs niet zeggen, de grote positieve impact die een enthousiaste mentor kan hebben, de diversiteit aan stagiairs, de asymmetrische relatie tussen mentor en stagiair, authentieke feedback, …

De voorstelling zorgt voor onderlinge uitwisseling, en biedt inspiratie om je eigen mentorschap nog meer te versterken en te verfijnen. 

Inschrijven