!i
Nachtje Slapen Kinderwebsite Banner

Slapen in het ziekenhuis

Soms zegt de dokter dat je best even opgenomen wordt. Dit betekent dat je moet blijven slapen in het ziekenhuis. Dit is natuurlijk niet zo leuk, maar je hoeft dit niet alleen te doen. Je mama of papa mogen mee in je kamer blijven slapen. Ze krijgen zelfs een eigen bed.

Als je aankomt op de kinderafdeling zal de verpleegkundige jou tonen waar je kamer is. Op elke deur staat er een mooie figuur.

De verpleegkundige voerde een gesprekje met mij en mijn mama/papa zodat ze alles over mij wist.

Lars vertelt over zijn verblijf in het ziekenhuis

Lars werd ook gewogen en zijn lengte werd gemeten zodat men weet hoe groot hij is.

Als het nodig is, neemt de verpleegkundige ook wat bloed of gebeuren er enkele andere onderzoekjes. Je hoeft zeker niet bang te zijn. De dokter en de verpleegkundige willen natuurlijk dat je snel weer beter wordt en geen pijn hebt.

In je kamer is er een badkamer, een televisie, een tafel met stoelen en een bed. Het bed in het ziekenhuis is wel een beetje anders dan je bed thuis. Je kan er een toffe kamer van maken door tekeningen op te hangen of door je knuffels op je bed te zetten.

Je zult heel wat mensen leren kennen in het ziekenhuis.

Elke ochtend komt de dokter op je kamer om te kijken of je al beter wordt. De dokter zal dan soms een paar kleine onderzoeken doen. Het is de dokter die je zegt hoeveel nachtjes je moet blijven.