!i

Wie ontmoet je hier?

Op de kinderafdeling zijn er heel wat mensen die voor je zorgen. Als je vragen hebt, kan je altijd bij hen terecht.

Dokters

De dokter kijkt hoe het met je gaat en geeft jou en je ouders uitleg over je gezondheid, je behandeling en de onderzoeken. Als je beter bent zal de dokter zeggen wanneer je terug naar huis mag.

Verpleegkundigen

Tijdens je verblijf zal je de verpleegkundigen vaak zien. Zij zorgen samen met de dokters voor jou en je mag hen alles vragen. Samen met de dokter willen zij ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer naar huis kunt. Daarom is het heel belangrijk dat je goed luistert naar wat ze zeggen.

Spelbegeleidsters

De spelbegeleidster is er om te spelen in de speelzaal of op je kamer. Als de dokter zegt dat je naar de speelzaal mag gaan spelen, komt ze vragen of je mee wil. In de speelzaal van het ziekenhuis mag je kleuren, gezelschapsspelletjes spelen, met de blokken of poppen spelen, enzovoort! Je kan met hen ook leren maar er wordt er niet geleerd zoals op school. Maar als je huiswerk wil of moet maken, helpt ze je hier graag bij. Soms ben je zo ziek dat je beter in je kamer blijft. Maar wees gerust, het speelgoed komt dan tot bij jou.

Logistieke medewerkers

De logistieke medewerkers helpen overal waar ze kunnen. Zo zorgen ze er voor dat het lekkere eten bij jou komt, brengen je naar de onderzoeken en zorgen er voor dat je in het ziekenhuis niets tekort komt. Je kan hen alles vragen.

Schoonmaaksters

De schoonmaaksters zorgen ervoor dat je kamer, de gang en de speelzaal blinken als nieuw. Ze hebben veel werk en dus zijn ze altijd heel blij als je zelf je kamer ook wat helpt opruimen, als je kan.