!i
Op Raadpleging Kinderwebsite Banner3

Op raadpleging

Wil de huisarts dat je naar een dokter in het ziekenhuis gaat om je verder te laten onderzoeken of kom je voor een controle bij de dokter? Dan ga je naar de raadpleging. Ook Lotje brengt een kort bezoekje bij een dokter in het ziekenhuis.

Eerst moet de dokter weten dat je in het ziekenhuis bent. Je schrijft je in aan de kiosk of de inschrijvingsbalie. Je mama of papa zal je hiermee helpen.

Als dit gebeurd is, volg je route 255 naar de raadpleging. Kan jij de weg helemaal alleen vinden? 

Daarna wacht je even in de wachtzaal tot de dokter jou komt halen.


In de kamer van de dokter staan een onderzoekstafel (een soort bed) en een bureau. Tijdens de raadpleging zal de dokter je onderzoeken.

De dokter vraagt aan jou en aan je mama of papa hoe het met je gaat. De dokter begint je te onderzoeken. Welk onderzoek precies, hangt af van wat je hebt.

De dokter weegt en meet je en vraagt je om op de onderzoekstafel te gaan zitten of liggen. De dokter voelt en klopt op je buik en luistert met een stethoscoop naar je buik en ademhaling. Met een ander apparaatje kijkt de dokter in je oren en in je mond en keel. Als het onderzoek gedaan is, vertelt de dokter aan jou en aan je mama of papa wat zij denkt dat je hebt en wat er verder moet gebeuren.


Instrumenten Consultatie

Soms moeten er nog extra onderzoekjes gebeuren. De dokter zal je vertellen wat er gaat gebeuren en waarom dat nodig is.

Heb jij een vraagje? Stel die gerust. De dokter zal alle vraagjes beantwoorden.