alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

De patiënt als kwaliteitspartner

Het aanbieden van veilige en kwaliteitsvolle zorg aan onze patiënten is een absolute prioriteit voor ons ziekenhuis. Ook u, als patiënt, kan meehelpen aan uw eigen veiligheid. 

Wij proberen u zo goed mogelijk te informeren over de zorg die wij u verstrekken.
Indien u toch nog vragen heeft over uw ziekte of behandeling adviseren wij u om deze vragen te noteren. Zo heeft u deze steeds bij de hand als uw zorgverlener langskomt. Zeg gerust als u iets niet goed begrepen heeft.  Als u onzeker bent, kan u een familielid, vriend of vertrouwenspersoon vragen om aanwezig te zijn bij het gesprek.

Uw zorgbandje

Als u opgenomen wordt, krijgt u een identificatiebandje aan met o.a. uw voor-, familienaam en geboortedatum op. Controleer deze gegevens en meld onmiddellijk als ze niet juist zijn. U mag het armbandje pas uitdoen wanneer u het ziekenhuis verlaat.

Vraag een nieuw zorgbandje indien het om één of andere reden verwijderd werd of als deze niet meer leesbaar is.
Tijdens uw verblijf zal men vaak uw voor-, familienaam en geboortedatum bevragen om vergissingen te vermijden.

Identificatieklevers

Na uw inschrijving worden klevers met uw identificatiegegevens op aangemaakt. Gelieve de gegevens op deze klevers steeds na te kijken op correctheid. Indien er gegevens niet correct zijn, kan u dit best zo snel mogelijk melden.

Medicatie

Breng uw thuismedicatie mee in de originele verpakking of breng een gedetailleerde lijst mee. Ook de inname van geneeskrachtige kruiden en geneesmiddelen zonder voorschrift dienen gemeld te worden aan de behandelende arts of de verpleegkundige. Meld steeds eventuele (medicatie)allergieën.
Vraag waarvoor uw mediatie dient en hoe, wanneer en hoe lang u ze moet innemen. 

Valpreventie

Een valpartij is snel gebeurd maar het herstel kan soms lang duren. Wij geven u graag enkele tips en suggesties die u kunnen helpen via het ezelsbruggetje VALKUIL.