!i

Rondleidingen

Az Damiaan organiseert klasbezoeken en bedrijfsrondleidingen voor geïnteresseerde scholen, verenigingen, of bedrijven die eens een kijkje achter de ziekenhuisschermen willen nemen. Het bezoek is gratis en steeds op afspraak.

Klasbezoeken

De kinderafdeling van Az Damiaan organiseert rondleidingen voor klassen van het eerste leerjaar t.e.m. het zesde leerjaar. De spelbegeleiding van de kinderafdeling leidt de kinderen rond. Tijdens dit bezoek willen we de kinderen kennis laten maken met het ziekenhuis. Volgende diensten worden bezocht: materniteit, neonatologie, pediatrie, spoedgevallen en geriatrie. Om praktische redenen beperken we de groepen tot maximum 18 leerlingen per groep (gelieve de groep te splitsen als de klasgroep groter is). De klasbezoeken zijn mogelijk van oktober t.e.m. april, op dinsdagvoormiddag van 9.15 uur t.e.m. 11.30 uur. Door de vele aanvragen, bieden we één bezoek per klas aan over een blok van twee schooljaren (u kunt dus tweejaarlijks een klasbezoek aanvragen).

Het bezoek kan aangevraagd worden via klasbezoek@azdamiaan.be. Graag bij reservatie verschillende beschikbare data doorsturen. Steeds vermelden indien het bijzonder onderwijs betreft zodat wij ons bezoek kunnen aanpassen.

Algemene rondleidingen

De overige groepsbezoeken door verenigingen, organisaties of bedrijven kunnen aangevraagd worden bij Stafmedewerker PR & Communicatie Kevin Mollet via kmollet@azdamiaan.be. Het bezoek bestaat uit een algemene presentatie en een rondleiding naar diverse diensten. Indien er specifieke wensen zijn, dan is dat bespreekbaar. Zo is er ook een specifieke rondleiding mogelijk naar de diverse kunstwerken van Az Damiaan. De groepen worden beperkt tot maximaal 20 personen. Een rondleiding duurt gemiddeld 2 uren en er wordt u tevens een gratis drankje aangeboden.

Aandachtspunten

  • Een ziekenhuis is een omgeving waar mensen rust nodig hebben. Daarom vragen wij respect voor de patiënten en tijdens de rondgang stilte binnen de groep.
  • We hechten ook veel belang aan privacy. Verlaat de groep niet en betreed geen ruimten die met de groep niet worden bezocht.
  • Er kunnen zich steeds onverwachte situaties voordoen waardoor het bezoek moet geannuleerd,  ingekort of afgebroken worden. Az Damiaan kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.