alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

De dokter van wacht vind je via 1733

7 januari 2019 | gezondheidstips

Voor dringende gezondheidsproblemen waarmee je niet kan wachten tot de volgende werkdag van je huisarts kan je via het nummer 1733 de huisartsenwachtdienst in jouw regio contacteren.

Dokter Van Wacht Bellen Banner

De wachtdienst 1733 is bereikbaar tijdens:

  • weeknachten van 19 uur tot 8 uur
  • weekends en feestdagen van vrijdag 19 uur tot maandag 8 uur

De operator zal je een aantal vragen stellen om correct in te schatten hoe ernstig je situatie is en hoe mobiel je bent. Uw naam, adres, telefoonnummer, reden van oproep en de naam van jouw huisarts zal gevraagd worden.

De operator verwijst je naar de hulpverlener die op dat ogenblik het best geplaatst is om je te helpen:

  • Hij kan je vragen om naar de huisartsenwachtpost of de raadpleging van de wachtarts te gaan.
  • Hij kan een huisarts van wacht naar jouw huis sturen. Voor een huisbezoek worden je gegevens doorgegeven aan de huisarts op ronde. Deze zal in de mate van het mogelijk zo snel mogelijk langskomen.
  • Hij kan je voorstellen te wachten tot je eigen huisarts consultatie houdt.
  • Als de situatie ernstig blijkt, kan hij je vragen om naar de spoeddienst te gaan of kan hij een ziekenwagen naar jouw huis sturen.

De officiële tarieven voor weekend of feestdagen worden toegepast.

Indien je beroep deed op de wachtdienst, zal er een verslag van de raadpleging naar jouw huisarts gestuurd worden. Dit rapport wordt opgenomen in je medisch dossier. Zo blijft je huisarts steeds op de hoogte en kan hij/zij jouw behandeling verderzetten.