!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

200 zorgmedewerkers krijgen Moderna-vaccin

0 februari 2021

200 zorgmedewerkers hebben hun coronavaccin gekregen in het ziekenhuis. Het gaat om een eerste levering van het Moderna-vaccin.

Vaccin Moderna Banner

Vorig week werden al 27 medewerkers van het Az Damiaan gevaccineerd tegen COVID-19. Dankzij de nauwe samenwerking van het ziekenhuis met de eerstelijnszone, stelde WZC ‘t Ponton toen haar resterende vaccins ter beschikking. Afgelopen weekend kwam de eerste levering van het Moderna-vaccin toe in onze ziekenhuisapotheek. Het ging om 200 dosissen, die op dinsdag 2 februari werden toegediend aan medewerkers van de dienst Spoedgevallen en Intensieve zorgen, en van de COVID-afdelingen. 

We kijken nu uit naar een nieuwe levering van het Moderna-vaccin, zodat ook andere zorgmedewerkers die dagelijks in de frontlinie staan snel gevaccineerd kunnen worden.

Vaccin Moderna Banner 2

De volgorde van vaccineren verloopt volgens het draaiboek van het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat het ziekenhuis strikt moet volgen.We benadrukken dat de COVID-zorg volledig gescheiden verloopt van de reguliere zorg en het ziekenhuis dus een veilige plaats is voor wie zorg nodig heeft. Raadplegingen vinden nog steeds plaats, je kan ook nog steeds afspraken maken.