!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

3.210 euro voor de borstkliniek van Az Damiaan

26 november 2019

De dames van N-VA Oostende en het bestuur van Jong N-VA Oostende hebben samen maar liefst 3.210 euro ingezameld ten voordele van de borstkankerkliniek van Az Damiaan. 

Borstkliniek Cheque Nva Nov 2019 Banner

“Borstkanker kent veel aspecten, het is belangrijk om de patiënten goed te begeleiden vanaf de diagnose tot het einde van de therapie en zelfs erna,” aldus verpleegkundig zorgconsulent Sandra Demuynck.

De borstkliniek is een organisatie die alle medische disciplines in het ziekenhuis samenbrengt die bij de behandeling van borstkanker betrokken zijn. In de borstkliniek is er niet enkel oog voor het medisch aspect, maar houdt men ook rekening met het emotionele en financiële aspect van borstkanker. ‘Met de dames van N-VA Oostende hebben wij ons dan ook geëngageerd om ons steentje bij te dragen,’ vertelt schepen Charlotte Verkeyn.

Samenwerking

De patiënten komen in contact met verschillende artsen tijdens hun behandeling. Deze artsen komen, met onder andere zorgconsulenten, psychologen, kinesisten, diëtisten,… samen in de borstkliniek. De zorgconsulenten zorgen voor de coördinatie van de verschillende behandelingen waar een borstkankerpatiënt mee te maken krijgt en als aanspreekpunt. ‘Als zorgconsulenten staan wij in voor de medische en emotionele opvolging van de patiënten, ook tijdens het plaatsen van een aangepaste prothese’, zegt Sandra Demuynck. 

Aangepaste prothese

‘Deze aangepaste prothese brengt een extra financiële last met zich mee, die wij mee willen beperken door diverse acties te organiseren. Met dit initiatief willen we de borstkankerpatiënten een hart onder de riem steken. Er heerst nog een taboe omtrent borstkanker en de gevolgen voor de patiënt. Met deze inzamelactie proberen we borstkanker ook bespreekbaar te stellen”, klink het bij de initiatiefnemers van deze gewaardeerde actie.