!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Aanstelling adjunct-directeur patiëntenzorg

20 december 2022 | Algemeen nieuws

Alain Antierens is vanaf 1 februari de adjunct-directeur patiëntenzorg in Az Damiaan. 

Aankondiging Adjunct Directeur Alain Antierens Website Banner

Alain is geen onbekende in Az Damiaan waar hij zijn carrière in 1994 begon als verpleegkundige op de dienst Intensieve zorg en later zorgmanager was van meerdere zorgclusters. Sinds 2003 was hij directeur patiëntenzorg van de BZIO-groep (Revalidatieziekenhuis 'IMBO', Woonzorgcentrum 'Het Verhaal' en Gezondheidscentrum 'Koninklijke Villa Oostende'). Hij is eveneens docent binnen de opleiding Master Verpleegkunde en Vroedkunde van het Universitair Centrum Verpleegkunde en Vroedkunde van de UGent, waar hij ook vrijwillig wetenschappelijk medewerker is.

Alain Antierens wordt aangesteld na een doorgedreven selectieprocedure en in nauwe samenspraak met Stad Oostende. Voortaan zal hij met veel enthousiasme de functie van adjunct-directeur patiëntenzorg in Az Damiaan op zich nemen. Met een gedeelde visie op zorg en zorgorganisatie met directeur patiëntenzorg Inge Luts zal hij de aansturing van het zorgdepartement versterken. 

Alain is met zijn brede expertise en ruime ervaring een belangrijke toegevoegde waarde voor Az Damiaan en uiteraard ook in de latere uitbouw van AZ Oostende.