!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Az Damiaan deelt ‘zakjes troost’ uit

13 september 2021

Az Damiaan maakt samen met heel wat partners deel uit van Oostende dementievriendelijke stad. Dit samenwerkingsverband wil streven naar een warme en sociale stad waarbij iedereen betrokken wordt.

De zorg bieden aan familie/vrienden met dementie gaat gepaard met mooie en liefdevolle momenten, maar kan tegelijk ook emotioneel en fysiek uitdagend zijn.

Je hart kunnen luchten is belangrijk om als mantelzorger energie te krijgen om dagelijks zorg te bieden aan een persoon met dementie. Wanneer kan dit vlotter dan tijdens een bakje troost – de steun die een goede tas koffie in gezelschap kan brengen.

“We zijn allemaal Oostendenaar, we zijn allemaal ‘Ostender’, ook wie leeft met dementie. We laten daarom de ‘Week van dementie’ - vanaf maandag 13 september 2021 - niet aan ons voorbijgaan”.

Hanne Bossaer, transmuraal zorgcoördinator
Zakjes Troost Banner

Om de mantelzorger van de persoon met dementie een hart onder de riem te steken, deelt Az Damiaan in de loop van de Week van dementie ‘zakjes troost’ uit.

Dit ‘zakje troost’ bevat enkele porties koffie en thee, versnaperingen, maar ook specifieke brochures voor de mantelzorger die onvoldoende steun vindt binnen de eigen kring of wanneer men in contact wenst te komen met lotgenoten.

Het is vooral een reminder om als mantelzorger blijvend verbinding te zoeken en zich te blijven omringen met familie, vrienden, professionelen die steun en energie geven, en waar men ook het signaal kan geven als het niet meer haalbaar is.