!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Az Damiaan leert koningskinderen reanimeren

02 juli 2017 | Algemeen nieuws

Naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de strandreddingsdienst IKWV volgde het koninklijk gezin op zaterdag 1 juli een reddingsoefening. Het MUG-team van Az Damiaan nam deel en leerde de koningskinderen reanimeren, onder goedkeurend oog van Koning Filip en Koningin Mathilde. Het Kkoninklijk gezin bedankte nadien onze spoedarts en gespecialiseerde verpleegkundigen uitdrukkelijk voor deze demonstratie en hun toegewijd werk.

De reddingsoefening werd, door een echte reddingsoperatie op zee, aangepast maar de koninklijke familie nam uitgebreid de tijd om de oefening van dichtbij te volgen en ze hielpen ook de hulpverleners bij de simulatie. De koningskinderen leerden reanimeren en hielpen om het slachtoffer tot aan de ziekenwagen te transporteren. 

De koning en Koningin drukten ook hun bewondering uit voor het mooie werk dat de hulpverleners presteren. Een mooie opsteker en een terechte blijk van waardering voor onze artsen en verpleegkundigen van de dienst Spoedgevallen, die vaak in moeilijke omstandigheden moeten werken.