alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Az Damiaan loopt 100 km voor kankeronderzoek

26 maart 2019 | Algemeen nieuws

Zorgmanager Bart Dejaegher, ziekenhuisapotheker Brenda Dekeyser, projectmanager Céline Vande Vannet en medisch oncoloog dokter Randal D’hondt liepen op zondag 24 maart 2019 samen 100 km ten voordele van kankeronderzoek.

100 Km Aankomst Banner

Per team komen er tijdens de 100 km run vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Een eerste loper start voor 40 km, na een lus van 10 km vormt de tweede loper een duo om zo samen op weg te gaan. Na een volgende ronde van 10 km vervoegt de derde loper het duo waarna de laatste loper opgepikt wordt na 10 km. Op deze wijze wordt er 40 + 30 + 20 + 10 km gelopen en loopt het team uiteindelijk 100 km.

2.500 euro voor kankeronderzoek

Om te mogen deelnemen, moet het team 2.500 euro inschrijvingsgeld verzamelen. Deze opbrengst gaat integraal naar kankeronderzoek. Samen met enkele vrijwilligers hebben we rond de feestdagen een actie op touw gezet om deze fondsen te verzamelen. Toen al bleek dat heel wat mensen onze uitdaging bijzonder genegen waren. In februari kreeg het team een training aangeboden door Springbok Coaching met een loopanalyse om hen zo nog beter voor te bereiden op deze uitzonderlijke prestatie.  Deweert Sport en Jako ondersteunde hen met de schenking van prachtige T-shirts met daarop de slogan ‘Az Damiaan Fights Cancer’. “Deze slogan sluit perfect aan bij onze dagelijkse strijd tegen kanker”, klinkt het in koor bij de lopers.

Uitdagend parcours

Op zondag 24 maart 2019 was het moment aangebroken om, na een lange trainingsvoorbereiding, te starten aan de 100 km RUN. Ons team van vier lopers trok met enkele supporters naar De Schorre in Boom, beter bekend als the-place-to-be van Tomorrowland. Samen met meer dan 580 teams stonden ze er aan de start, allen samen voor het goede doel. Om 9.30 uur weerklonk het startschot waarna Bart, onze eerste loper, vertrok voor zijn eerste ronde van 10 km. Per 10 km sloot een extra loper, eerst Brenda en vervolgens Randal, aan. Voor de laatste 10 km kwam Céline ons team vervoegen zodat ze met vier samen terug naar De Schorre konden lopen. Het parcours was sterk variërend van een deel langs de Rupel, stukken doorheen bos en park, kleine stukjes stad, asfalt en veldwegen,… Ja, zelfs enkele trappen en serieuze hellingen lagen op hun pad.

Mooie momenten om te delen

Dankzij de goede organisatie was er een vlotte bevoorrading langs de weg, ruime animatie door muziekgroepjes, goede signalisatie,… maar vooral ook een prachtig event in De Schorre. Onze supporters zorgden mee voor een aangename sfeer met luide aanmoediging bij iedere passage. “Als we terugblikken zijn we heel gelukkig dat we een bijdrage konden leveren aan de strijd tegen kanker via het sponsorbedrag! We zijn eveneens intens gelukkig met deze loopervaring als team. We mochten als team elkaar steunen en samen mooie momenten delen”, blikken onze vier lopers terug.

Volgend jaar vindt de 100 km run plaats op zondag 22 maart 2020 in Knokke. Het staat nu al vast dat Az Damiaan terug van de partij zal zijn.