!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

1.973 kerstkaartjes voor woonzorgcentra

24 december 2020

Het Az Damiaan heeft 1.973 kerstkaartjes verdeeld in alle woonzorgcentra in Oostende en Bredene. “Voor onze bewoners betekent deze hartverwarmende attentie enorm veel”, klinkt het.

Het initiatief ‘Een kaart vol liefde’ kwam uit van Pazdam, de personeels- en vriendenkring van Az Damiaan, in het kader van ‘De Warmste Week’. “Door de coronasituatie moeten heel veel mensen de warmte van hun familie of vrienden missen. Dan kan een kerstkaartje wonderen doen”, legt transmuraal zorgcoördinator Hanne Bossaer uit. 

Az Damiaan lanceerde daarom een oproep bij alle medewerkers om kerstkaartjes te schrijven voor de bewoners van de woonzorgcentra in de regio Oostende-Bredene. Ook scholen en burgers konden een kerstkaartje of tekening schrijven. De respons was enorm. In ruim twee weken tijd werden 1.973 kerstkaartjes verzameld. 

De actie verliep volledig coronaproof. Eens de inzameling afgelopen was werden de kaartjes  72 uren in quarantaine geplaatst. Ook na het sorteren van de kaartjes per woonzorgcentrum gingen ze nogmaals 72 uren in quarantaine. Op 24 december werden de bijna 2.000 kaartjes verdeeld, ook volgens strikte coronamaatregelen. 

Het is een heel mooi initiatief. Toen we het voorstel kregen waren we heel enthousiast dat er aan ons gedacht werd, omdat het toch altijd hartverwarmend is om een kerstkaartje te krijgen. Zeker omdat het voor onze mensen geen gemakkelijk jaar is. Deze attentie zal hen heel veel deugd doen.

Connie Depotter, directeur woonzorgcentrum ’t Ponton