alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Bekroonde kostprijsinformatie in Az Damiaan

17 april 2018 | Algemeen nieuws

Het ziekenfonds Christelijke Mutualiteit (CM) onderzocht de websites van 100 ziekenhuizen in ons land en kroonde de website van Az Damiaan tot de betere van België.

Naar aanleiding van de Dag van de Patiëntenrechten op woensdag 18 april 2018 nam CM de websites van ziekenhuizen onder de loep en zocht het ziekenfonds naar informatie over de financiële aspecten van een ziekenhuisopname en over de patiëntenrechten. Het hield daarbij ook rekening met de gebruiksvriendelijkheid van de website. Op basis van dit onderzoek blijkt Az Damiaan een van de patiëntvriendelijkste ziekenhuiswebsite te zijn.

“Nauwelijks meer dan een derde van de ziekenhuizen in ons land biedt via zijn website een kostenraming aan. Nochtans is het een van de rechten van de patiënt om voor een behandeling informatie te krijgen over de kostprijs. Voor patiënten blijft het moeilijk hun weg te vinden in alle informatie’, zegt Martine Van de Walle, nationaal secretaris CM.Az Damiaan in Oostende is een van de ziekenhuizen waar patiënten vandaag al via de website een kostenraming kunnen maken. ‘Als ziekenhuis hechten wij veel belang aan voorafgaandelijke informatie over de kostprijs

Karolien Casier, Az Damiaan

‘We hebben de kostenraming op onze website via een gebruiksvriendelijke simulator. Bij een geplande opname worden al onze patiënten actief geïnformeerd door onze medewerkers over de mogelijkheid om vooraf de kostprijs van de ingreep of behandeling op te vragen. We helpen ook de patiënten met het raadplegen van de prijssimulator. De artsen werken trouwens voor alle activiteiten binnen het ziekenhuis ook aan conventietarieven’, vult stafmedewerker budgetbeheer Laure Konings van Az Damiaan aan.

Je kunt een simulatie van de kostprijs maken via https://azdamiaan.be/simulator