!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Neuroloog Az Damiaan publiceert boek over migraine

10 september 2020 | Publicaties

Wat ís migraine precies? In ieder geval een ziekte waar veel misverstanden over bestaan. In hun praktijk zien neurologen Adinda De Pauw, Anneke Govaerts en Annick Verstappen dagelijks patiënten met hoofdpijnklachten, die eigenlijk migraine hebben. Tijd om de vele mythes en clichés over deze neurologische ziekte – want migraine is meer dan hoofdpijn alleen – uit de wereld te helpen.

Boek Migraine Banner

Moet jij vaak een feestje op het laatste moment aan je voorbij laten gaan omdat je hoofdpijn hebt? Zijn er dagen waarop de pijn zo hevig is dat je alleen een donkere kamer kan verdragen? Of ben je soms overgevoelig voor geluid, licht, geuren of zelfs smaken? Dan is de kans groot dat je aan migraine lijdt.  

Het boek 'Migraine, Alles wat je moet weten' bundelt alles wat je moet weten over migraine. Hoe zit het mechanisme van migraine in elkaar? Wat zijn de symptomen en welke triggers lokken een aanval uit? Wat kan je het best doen tijdens een aanval? En hoe kan je migraine preventief bestrijden, met én zonder medicatie?

De auteurs Adinda De Pauw, Anneke Govaerts en Annick Verstappen zijn neurologen met een liefde voor het menselijk brein en vooral voor de patiënt erachter. Ze beoefenen ‘algemene neurologie’, gaande van beroertezorg, dementie, bewegingsstoornissen, epilepsie, MS, slaapstoornissen tot hoofdpijn.

Het zoveelste migraineboek? Neen, want…

  • Objectieve en wetenschappelijk gefundeerde info.
  • Tal van voorbeelden uit de praktijk van drie neurologen met jarenlange expertise.
  • Uitgebreid overzicht van hoe migraine verloopt, wat de triggers zijn én hoe je hier pro-actief op kan inspelen.
  •  Hulpmiddel voor patiënten die nog geen diagnose van migraine hebben of niet beseffen dat hun hoofdpijn onder deze noemer valt.

HET BOEK

Het boek 'Migraine, Alles wat je moet weten' telt 208 pagina's en is te koop bij de boekhandel bij jou in de buurt. Adviesprijs: 22 euro voor de paperback.

Meer info op: http://www.boekmigraine.be/

Boek Migraine Adinda De Pauw Banner

OVER DOKTER DE PAUW

Sinds januari 2019 werkt dokter De Pauw op de dienst Neurologie in ons ziekenhuis. 

Zij promoveerde als arts op 26 juni 1997 met de grootste onderscheiding aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien volgde zij de opleiding tot arts-specialist in de neurologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Op 31 januari 2003 werd ze erkend in deze specialisatie.

Dr. De Pauw is bijzonder bekwaam in de algemene neurologie en electrofysiologie (EMG, EP, MEP, EEG) en slaapanalyses alsook in de domeinen rond de ziekte van Parkinson en dementie. Daarnaast is zij gekend als een uitmuntende MS-experte.