alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Breng je identiteitskaart mee naar het ziekenhuis!

8 januari 2019 | Algemeen nieuws

Als je naar het ziekenhuis komt, dan is het belangrijk dat je jouw identiteitskaart meebrengt.

We vragen je om jouw elektronische identiteitskaart (eID) mee te brengen naar een raadpleging of (spoed)opname in het ziekenhuis. Kinderen kunnen geïdentificeerd worden aan de hand van hun Kids-ID of ISI+-kaart.

Het identiteitsbewijs is nodig om patiënten correct te identificeren, wat belangrijk is voor de facturatie en terugbetaling. In de toekomst zal een ziekenhuis verplicht zijn om de identiteit van de patiënt te verifiëren bij de toepassing van de elektronische derdebetalersregeling.

Waarom vragen we de elektronische identiteitskaart?

Met deze maatregel willen we administratieve en facturatiefouten vermijden. Het is een administratieve vereenvoudiging die zorgt voor een efficiënte samenwerking tussen ziekenhuizen en ziekenfondsen. Ze helpt ook eventuele fraude te voorkomen.