!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

CovidCare@Home

27 oktober 2020 | Algemeen nieuws, gezondheidstips

Az Damiaan werkt in samenwerking met de firma Byteflies en een aantal andere ziekenhuizen aan het project CovidCare@Home. Een medisch gecertificeerde oplossing om COVID-19-patiënten in het comfort van hun eigen thuisomgeving verder te laten herstellen.

Covidcare At Home Banner

Er wordt gefocust op patiënten die Covid-19 positief zijn en lichte tot matige symptomen vertonen maar gezond genoeg zijn om thuis te herstellen in quarantaine.

Vitale parameters 

Concreet betekent dit dat de patiënt het ziekenhuis verlaat met een CovidCare@Home enveloppe onder de arm. Deze bevat een saturatiemeter, thermometer en een handleiding met unieke QR code. Via de QR code wordt de patiënt doorverwezen naar een app waarop de patiënt meermaals per dag zijn vitale parameters (hartslag, ademhaling, zuurstofsaturatie en temperatuur) kan registreren en doorgeven. 

Voor patiënten die niet vertrouwd zijn met een QR code zal dit via een unieke code en een laptop gebeuren.  

Met CovidCare@Home kan er vanop afstand nauwgezet opgevolgd worden hoe het met de patiënt gaat en hoe het herstel vordert.

Positieve ervaring

De opvolging gebeurt door de behandelde arts van Az Damiaan. Pneumoloog dokter Griet Deslypere van Az Damiaan klinkt alvast opgetogen. “Mijn eerste ervaring met CovidCare@Home is positief. De patiënt stuurt telkens de parameters door, het nakijken van de parameters is gebruiksvriendelijk en er is een mooi overzicht van de gegevens beschikbaar.

Deze tool is nu heel waardevol bij de opvolging van COVID-19-patiënten en kan de druk op de ziekenhuisbedden enigszins verlichten. We zien op termijn zeker ook mogelijkheden in deze innovatieve oplossing voor de zorg aan bijvoorbeeld patiënten met COPD.”