alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

De voedingsdriehoek letterlijk op z’n kop

21 september 2017 | Algemeen nieuws

Een frisse nieuwe lay-out. Een begrijpbaar vereenvoudigd model. Wij als diëtisten van het Az Damiaan Oostende zijn alvast razend enthousiast.

De focus ligt meer dan ooit op het effect dat voeding heeft op onze gezondheid. Voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong pronken in de donkergroene bovenste laag van de nieuwe voedingsdriehoek. De rode stip staat voor producten die we best zo weinig mogelijk eten. Denk hierbij aan industrieel bewerkte producten zoals onder andere vleeswaren, chips, snoepgoed, frisdrank en alcohol.

Het belang van beweging wordt ook extra  in de verf gezet. Adviezen worden geformuleerd aan de hand van een afzonderlijke bewegingsdriehoek.

 

Wenst u meer informatie over dit onderwerp, contacteer gerust de dieetafdeling van Az Damiaan of neem een kijkje op de site www.gezondleven.be