!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Dienst Medische beeldvorming investeert in nieuwe echografietoetsellen

30 juni 2021

De dienst Medische beeldvorming investeerde in nieuwe echografietoestellen. Az Damiaan is zo volledig mee met de laatste technologische evoluties binnen het domein van de echografie.

Az Damiaan staat voor toegankelijke, patiëntgerichte én hoogtechnologische zorg. Ook op de dienst Medische beeldvorming. Er werd een tweede toestel van het type Aplio i700 van de firma CANON in gebruik genomen op de mammografie-eenheid. Eerder werd hetzelfde type toestel al geïnstalleerd op de ambulante echozaal. 

Radiologie Banner

Deze toestellen beschikken over de gepatenteerde matrixtechnologie, wat leidt tot een zeer hoge resolutie en performantie, zowel voor algemene, abdominale onderzoeken en in het bijzonder ook voor musculoskeletale echografie onderzoeken.

Dr. Alain Broeders, diensthoofd Medische beeldvorming

Binnenkort wordt ook nog een derde toestel in gebruik genomen in de echografiezaal voor gehospitaliseerde- en spoedpatiënten. Met deze belangrijke investeringen werd het volledige echografiepark vervangen met de laatste nieuwe beschikbare state-of-the-art toestellen. Op deze manier is Az Damiaan volledig mee met de laatste technologische evoluties binnen het domein van de echografie.