!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Dokter Buekens wil over Kanaal suppen voor het goede doel

17 augustus 2022 | Algemeen nieuws

Dokter Pieter-Jan Buekens, huisarts in opleiding in Az Damiaan, staat voor zijn meest sportieve uitdaging ooit. Dokter Buekens wil over het Kanaal van Frankrijk naar Engeland suppen ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek naar eierstokkanker financiert. 

Pieter Jan Buelkens Sup Banner

Tijdens zijn studies geneeskunde in Leuven, verloor Heleen, de zus van een van zijn studiegenoten en zelf gynaecologe, op 31-jarige leeftijd de strijd tegen het kleincellig ovariumcarcinoma. 

Deze kanker treft vooral jonge vrouwen en heeft een ongunstige prognose. Er zijn zeer weinig therapiemogelijkheden en er gebeurt weinig onderzoek naar nieuwe behandelingen. Daarom richtte studiegenoten van Pieter-Jan een fonds op om mensen bewust te maken van het bestaan van deze ziekte en onderzoek te financieren, in de hoop een efficiënte behandeling te vinden.

Small Cell Ovarian Cancer Foundation

Om de Small Cell Ovarian Cancer Foundation financieel te ondersteunen, zal Pieter-Jan op 20 augustus of 18 september 2022 op zijn Stand Up Paddleboard van Frankrijk naar Engeland proberen te peddelen. 

Je kan hier je gift doneren.

40 kilometer peddelen

In vogelvlucht is de afstand 32 kilometer, maar door de stroming zal de werkelijke afstand ongeveer 40 kilometer zijn. 

Persoonlijk hoop ik er binnen de 7 uur te geraken. Dat zou mooi zijn, maar uiteindelijk zou het al fantastisch zijn als ik er effectief geraak.

Dr. Pieter-Jan Buekens

Om de poging in alle veiligheid te laten verlopen, zal er een boot meevaren want alledaags is de oversteek zeker niet. Hij hoopt de overkant van het Kanaal binnen de 7 uren te bereiken. 

De tocht zal je live kunnen volgen via het Instagramaccount van dokter Buekens.