!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Eerste vaccins dankzij WZC 't Ponton

28 januari 2021

De eerste zorgmedewerkers van Az Damiaan hebben hun coronavaccin gekregen. Dankzij de nauwe samenwerking van het ziekenhuis met de eerstelijnszone, stelde WZC ‘t Ponton haar resterende vaccins ter beschikking.

In totaal 27 zorgmedewerkers kregen een eerste coronavaccin, allen uit frontlinies als de diensten Spoedgevallen en Intensieve Zorgen. Het Az Damiaan kijkt al een tijd uit naar de eerste vaccins. Dankzij woonzorgcentrum ’t Ponton konden de eerste medewerkers vandaag gevaccineerd worden. Spoedarts Tineke Vandenbosch kreeg de eerste prik van huisarts Jeroen Stubbe.

We zijn er al een tijd op aan het wachten, maar plots is het dus snel gegaan. We zijn het woonzorgcentrum dankbaar dat ze aan ons gedacht hebben. Laat ons hopen dat dit het begin van de verandering is. Samen strijden we verder.

Spoedarts Tineke Vandenbosch
Vaccin Banner

Az Damiaan kreeg intussen nog meer goed nieuws te horen, over de levering van vaccins aan het ziekenhuis. Begin februari komt de eerste lading met 200 vaccins toe, een week later ontvangen we wellicht nog eens 200 dosissen. Hierdoor zullen ook andere zorgmedewerkers die dagelijks in de frontlinie staan hopelijk snel gevaccineerd kunnen worden. De volgorde van vaccineren verloopt volgens het draaiboek van het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat het ziekenhuis strikt moet volgen.