!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Campagne ‘Elke stap zet je samen’

9 november 2021 | Algemeen nieuws

Az Damiaan neemt deel aan de campagne ‘Elke stap zet je samen’ die op initiatief van de vzw Patient Empowerment loopt in de Vlaamse zorgsector. Zowel zorgorganisaties in de ziekenhuissector, de geestelijke gezondheidszorg als de eerste lijn nemen deel.

Elke Stap Zet Je Samen Banner

Als ziekenhuis ondersteunen we enthousiast de verbindende boodschap van de campagne. Patient Empowerment kan gedefinieerd worden als het proces dat leidt tot een gelijkwaardige relatie zorgvrager-zorgverstrekker. 

De zorgvrager houdt dan controle of een gevoel van controle over zijn/haar zorgproces. Het (gevoel van) autonomieverlies dat een mens ondergaat door ziek te worden, moet tot het strikte minimum worden beperkt. Daar zorgen de zorgvrager, de zorgverstrekker, de zorgorganisatie en het zorgsysteem samen voor. Dat is de basisboodschap van de campagne ‘Elke stap zet je samen’. De campagne wordt ondersteund via affiches, media-aandacht en sociale media. 

Het sleutelwoord is Samen

De vzw Patient Empowerment werd opgericht om de inzichten rond Patient Empowerment zoveel mogelijk ingang te doen vinden. De vzw Patient Empowerment streeft naar een gelijkwaardige relatie tussen patiënt en zorgverlener, in wederzijds respect. Ze wil die expertise en visie uitdragen op congressen en symposia, tijdens opleidingen en cursussen, in publicaties, via een nieuwsbrief en nog veel meer andere initiatieven en dit uiteraard in samenwerking met bestaande organisaties van zorgverleners, patiënten en anderen. De vzw richt zich niet tegen iets, maar voor iets; het sleutelwoord is Samen. 

Info op www.patientempowerment.be.