alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Geef je verkoudheid niet door

8 december 2017 | gezondheidstips

Veel ziektekiemen worden door de lucht overgedragen door onder andere te niezen en te hoesten. Zeker nu de periode er aan komt van de vele verkoudheden is extra aandacht geboden.

Onze zorgverleners dragen bij bepaalde procedures een mondmasker om zichzelf en/of om de patiënt te beschermen. 

Indien u zelf ziek bent, dan raden wij u een patiëntenbezoek af. Ook aan bezoekers wordt gevraagd om (bij fel verzwakte of bij besmettingsgevaar) een mondmasker op te zetten. Volg deze instructie strikt op.

Ook het toepassen van een goede hoesthygiëne voorkomt verspreiding van ziektekiemen. U volgt hiervoor best volgende stappen.

  • Hou een papieren wegwerpzakdoek voor de mond en de neus bij hoesten en niezen of hou minstens de handen of voorarm voor de neus en de mond.
  • Bewaar tijdens het hoesten of niezen voldoende afstand met andere personen (1 tot 1,5 meter) en hoest met een afgewend gezicht.
  • De papieren zakdoek één keer gebruiken en daarna weggooien in de vuilnisbak.
  • Was de handen nadien met water en zeep of gebruik handalcohol