alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Proef je mee?

13 februari 2019 | Algemeen nieuws

Proef in februari diverse varianten vegetarisch broodbeleg en geef je mening!

Een overwegend plantaardige voeding biedt de beste garanties voor de gezondheid (voornamelijk ter preventie van hart- en vaatziekten) en heeft een lagere impact op het milieu. Met één vegetarische dag bespaar je bovendien 11 m² op je ecologische voetafdruk. Hiermee bespaar je:

  • 1.500 liter water (= 12 baden)
  • 2 kg broeikasgassen (= 12 km autorijden)

Ter vergelijking: voor één kilo rundsvlees heb je bijvoorbeeld negen kilogram graan of soja nodig. Dat betekent dus heel veel land, water en energie!

Geef ons jouw mening

Gedurende de maand februari bieden we daarom gratis vegetarisch smeerbaar beleg aan in de cafetaria bij wijze van smaaktest. De bedoeling is om nadien de best scorende variant op te nemen in het assortiment.

In potjes van +/- 10 gram bieden we verschillende varianten aan op volgende dagen:

In de cafetaria zullen enquêtes klaar liggen waarmee je de verschillende soorten kunt beoordelen. De ingevulde enquête kun je gedurende twee weken in een speciale brievenbus in de cafetaria deponeren.

Meer info over gezonde vegetarische voeding vind je terug op de website van gezondleven.be

Bronnen: