!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Griepvaccinaties leveren 1.186 euro op voor Warm Oostende

0 januari 2021

Je laten prikken tegen de griep was dit jaar meer dan ooit een warm gebaar in het Az Damiaan. Voor iedere medewerker die zich liet vaccineren, schenken we 1 euro aan het project ‘Warm Oostende’. Dat leverde een cheque op van 1.186 euro ten voordele van vzw Lichtbaken, goed voor 593 maaltijden voor kansarmen.

Het Az Damiaan lanceert traditioneel in het najaar een griepvaccinatiecampagne om de medewerkers te motiveren zich te laten vaccineren tegen de griep. Normaal voorzien we voor de beste scorende teams een extraatje op het teambuildingsbudget. Helaas kunnen er door de coronamaatregelen momenteel geen teambuildingactiviteiten plaatsvinden. “We willen daarom dit extra budget graag een waardevolle bestemming geven. We schenken 1 euro per vaccinatie aan het project ‘Warm Oostende’ van de vzw Lichtbaken”, duidt Veronique Blomme, verpleegkundig ziekenhuishygiënist. 

Cheque Warm Oostende Banner

In totaal 1.186 Ostenders lieten zich vaccineren tegen de griep. Dokter Anne-Sophie Hervent, Klinisch Bioloog en Ziekenhuishygiënist, mocht zo een cheque van 1.186 euro overhandigen aan Pierre De Coninck, voorzitter van vzw Lichtbaken.

We hadden niet gedacht dat de opbrengst zo hoog zou zijn, en zijn heel dankbaar voor deze schenking. Met dit bedrag kunnen we heel wat mensen blij maken

Pierre De Coninck, voorzitter vzw Lichtbaken

Via het project ‘Warm Oostende’ kan men per 2 euro een warme maaltijd schenken aan kansarmen. De griepvaccinatiecampagne van het Az Damiaan leverde dus 593 maaltijden op.