!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Lars en Lotje sieren muren pediatrie

8 oktober 2020 | Algemeen nieuws

Lars en Lotje, de kleurrijke figuurtjes die onze patiëntjes influisteren dat een ziekenhuis niet zo eng hoeft te zijn, prijken nu ook op de muren van de kinderafdeling. 

Lars En Lotje Pediatrie Banner

Een opname of behandeling in een ziekenhuis is voor een kind - en de ouders - vaak een minder prettige ervaring. AZ Damiaan wil als kindvriendelijk ziekenhuis deze nare ervaring tot een minimum beperken, met Lars en Lotje in een glansrol. De sympathieke figuurtjes zijn ontstaan uit het potlood van onze speelzaalbegeleidster Karoline Van Haelst en digitaal tot leven gebracht door medewerkster Lynn Yserbyt. 

KVO Etixx Run

Lars en Lotje spelen vandaag al een hoofdrol op de kinderwebsite van AZ Damiaan, en prijken nu ook op de muren van de kinderafdeling. Een realisatie dankzij de opbrengst van de KVO Etixx Run, het loopevenement in 2019 in het stadion van KV Oostende waaraan heel wat medewerkers deelnamen.

Benieuwd naar de tekeningen? Je vindt ons in de behandelkamer, speelzaal, en de gang op de kinderafdeling.

Lars en Lotje

De tekeningen van Lars en Lotje verwijzen naar de zee en het strand. Een knipoog naar Oostende en zo kunnen de kinderen wegdromen naar leukere momenten.