!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Nieuwe zorgeenheid Vaatchirurgie

05 september 2023

Op de nieuwe dienst Vaatgeriatrie worden patiënten vanaf 75 jaar met een geriatrisch profiel die een chirurgische operatie nodig hebben, nauwgezet multidisciplinair behandeld en opgevolgd.

Vaatchirurgie Banner

Az Damiaan is een gekende pionier in de behandeling en opvolging van geriatrische patiënten. De geriatrische diensten vormen al jaren één van de speerpunten in ons zorgaanbod met onder andere meerdere acute geriatrische zorgeenheden, een geheugenkliniek, geriatrische dagziekenhuis en een dienst Psychogeriatrie en Orthogeriatrie.

Dit zorgmodel is een voorbeeld van ‘geriatrisch co-management’ zoals we in Az Damiaan reeds kennen op bijvoorbeeld de dienst Psychogeriatrie en Orthogeriatrie. Het wordt gekenmerkt door een gezamenlijke verantwoordelijkheid en besluitvorming tussen een behandelend arts en een geriater of een interdisciplinair geriatrisch team.

Algemene chirurgie en geriatrie

De dienst Vaatgeriatrie is een samenwerking tussen de diensten Algemene heelkunde en Geriatrie. Het is het doel om een optimale zorg te kunnen verlenen aan kwetsbare ouderen die een chirurgische operatie nodig hebben. Deze patiënten worden op één zorgeenheid gegroepeerd waar kennis en vaardigheden van het multidisciplinair team leiden tot het verhogen van de kwaliteit van zorg en het vermijden van complicaties. 

Vanaf de ziekenhuisopname

Het zorgpad start onmiddellijk bij de spoedopname, met als doel geen tijd te verliezen bij transfer van de patiënt naar de zorgeenheid. Op basis van leeftijd en geriatrisch risicoprofiel (GRP) wordt de patiënt al dan niet naar de afdeling Vaatgeriatrie getransfereerd.

>> Contactgegevens van de zorgeenheid Geriatrie.