!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Opnieuw Smiley voor de (melk)keuken van Az Damiaan

17 december 2019 | Algemeen nieuws

In november 2019 behaalde de (melk)keuken van Az Damiaan opnieuw het hoogste kwaliteitslabel voor voedselveiligheid, de zogenoemde ‘Smiley’.

Voeding maakt onlosmakelijk deel uit van kwaliteitsvolle patiëntenzorg. Ook in Az Damiaan hechten we veel belang aan gezonde, uitgebalanceerde en - zo nodig - aangepaste voeding, die we bereiden in de meest hygiënische omstandigheden. Het Smiley-label werd toegekend na een audit, uitgevoerd door een keuringsinstelling erkend door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), waarbij we opnieuw een uitstekend resultaat behaalden.

De grootste voorwaarde om dit label te kunnen halen, is de aanwezigheid van een autocontrolesysteem gebaseerd op de huidige wetgeving.

Interne audits

Dit betekent dat wij driemaandelijks interne audits uitvoeren in de keuken en cafetaria. De actiepunten, die voortvloeien uit deze audits, worden besproken binnen de HACCP-werkgroep. Deze werkgroep bestaat uit leidinggevenden en medewerkers uit de verschillende teams van de keuken, cafetaria en dieetafdeling. Samen zorgen zij er dan voor dat de actiepunten doorstromen tot op de werkplaats aan de hand van scorekaarten, tachometers, teamoverleg,…

Mooi resultaat

De Smiley – die we voor het eerst in 2016 verdienden en die voor drie jaar geldig is - is het resultaat van hard werken waarbij elke medewerker dagelijks zijn steentje bijdraagt om dit mooie resultaat te behalen!