!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Oproep voor mondmaskers

18 maart 2020 | Algemeen nieuws

Om zichzelf te beschermen hebben onze medewerkers mondmaskers nodig. Om ervoor te zorgen dat de voorraad mondmaskers toereikend blijft de komende weken, doet Az Damiaan een dringende oproep om mondmaskers naar het ziekenhuis te brengen of maskers te naaien.

Oproep Voor Mondmaskers Az Damiaan Banner

Bezorg jouw mondmaskers

Breng je voorraad mondmaskers zo snel mogelijk binnen aan het onthaal van het ziekenhuis. Wij zoeken voornamelijk mondmaskers van het type FFP2 en FFP3 (met of zonder ventiel). Chirurgische mondmaskers zijn ook welkom. 

Je kan deze maskers – bij voorkeur in de verpakking - indienen aan het onthaal, elke dag tussen 8.00 uur en 20.00 uur.

Maak zelf maskers voor zorgverleners! 

Op dit moment zijn zelfgemaakte maskers erg nuttig voor wie ziek is en thuis in quarantaine zit of om patiënten te beschermen op minder kritieke zorgeenheden. Zo blijven de professionele maskers vrij voor onze medewerkers, want het zijn zij die elke dag opnieuw hun eigen gezondheid riskeren voor de gezondheid van de hele bevolking. 

Steek je handen uit de mouwen en kruip achter je stikmachine maar voor je begint: hygiëne is alles! Was je handen voor je eraan begint, zorg dat je naaimachine ook zo proper mogelijk is én draag tijdens het maken jouw eerste zelfgemaakt mondmasker. Lees alvast deze tips van de FOD Volksgezondheid

Eenvoudig patroon

Op https://maakjemondmasker.be/ vind je een sjabloon dat goedgekeurd is door de FOD Volksgezondheid. 

Patroon voor mondmaskers met extra bescherming

Wij kregen van het bedrijf Xandres een patroon en instructies om mee aan de slag te gaan. Dit is een iets moeilijker model om te maken maar biedt meer bescherming en is dus beter geschikt voor het gebruik door medewerkers in een ziekenhuis:

Je kan stof afhalen en maskers indienen aan het onthaal, elke dag tussen 8.00 uur en 20.00 uur.

Wij zoeken ook bedrijven of grotere organisaties die professionele naaiers en machines ter beschikking stellen voor grotere productieaantallen. Info via: idesmet@azdamiaan.be