!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Wervingscampagne Ostenders bekroond tot beste communicatieactie van 2019

13 februari 2020 | Algemeen nieuws

Onze wervingscampagne 'Ostenders' won tijdens de uitreiking van de 'Kortom Communicatie Awards' de communicatieprijs van 2019 in de categorie ‘social profit’. 

Ostenders Kortom Award Social Profit 2020 Banner

De Kortom Awards belonen innovatieve, inspirerende en impactvolle projecten van overheden en socialprofitorganisaties die het belang van communicatie onderstrepen. Deze bekroning wordt toegekend door Kortom vzw, de vakvereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie. In de categorie ‘social profit’ won het Az Damiaan van Oostende met 'Ostenders', een mini-serie over leven en werken in het ziekenhuis, waarin de eigen medewerkers de hoofdrol spelen.

Gewaagd, vernieuwend, creatief en professioneel

‘Ostenders’ is een verhaal waarvan alle puzzelstukken mooi in elkaar passen, meent de jury. “Met de gewaagde, vernieuwende, creatieve en professioneel uitgewerkte campagne zet het ziekenhuis zich als werkgever in de kijker. Met succes, want de miniserie trok nieuwe sollicitanten aan en het zette het ziekenhuis én de sector in de schijnwerpers. Bovendien zorgde de campagne voor een nooit eerder geziene interne dynamiek.”

Eigen medewerkers in de hoofdrol

Uiteraard is deze communicatieprijs ook een mooie waardering voor alle medewerkers van het ziekenhuis, de echte Ostenders dus. Alle acteurs in deze campagne zijn eigen medewerkers, die vol overgave uitdragen dat ze graag werken in Az Damiaan. Collegialiteit loopt als een rode draad in dit verhaal en het is dan ook als één groot team dat we deze award vol trots in ontvangst nemen.

Wie benieuwd is naar de troeven van Az Damiaan als aantrekkelijke werkgever of graag de serie wil ontdekken, kan terecht op www.ostenders.be.