!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Ostenders schitteren op de kusttram

7 juni 2021 | Algemeen nieuws

AZ Zeno, Az Damiaan en az West hebben de handen in elkaar geslagen om nieuwe medewerkers aan te trekken. Sinds 3 juni 2021 rijdt de kusttram een jaar lang met gezichten van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van de 3 ziekenhuizen van het KOM-netwerk. Op die manier kan je al even kennis maken met je toekomstige collega’s.

De job van verpleegkundige blijft het grootste knelpuntberoep in Vlaanderen. Dat bleek in januari 2021 uit de nieuwe knelpuntberoepenlijst. Daarbovenop vormt de kustregio een extra uitdaging door zijn geïsoleerde ligging.

In totaal hebben de 3 ziekenhuizen 83 openstaande vacatures voor artsen, verpleegkundigen en andere (paramedische) functies. De zoektocht naar voldoende personeel blijft een uitdaging binnen de hele zorgsector.

Kusttram Banner

Gebundelde krachten

Tijdens één van de overlegmomenten met de andere kustziekenhuizen ontstond het idee om de krachten te bundelen en samen op zoek te gaan naar medewerkers. Door het veranderende zorglandschap werken ziekenhuizen steeds intensiever samen, waarom zouden we ook niet samen onze vacatures in de kijker zetten? We kunnen elkaar op meerdere domeinen ondersteunen, we zien elkaar niet als concurrenten. 

Uiteindelijk willen we de sollicitant zo goed mogelijk informeren zodat hij of zij een bewuste keuze kan maken. Daar zijn we allemaal mee geholpen.

Dirk Van de Velde, personeelsdirecteur Az Damiaan
Kusttram Banner2

Word een Ostender

De ziekenhuizen leveren tal van inspanningen om nieuwe medewerkers aan te trekken. Zo lanceerde Az Damiaan de ‘Ostenders’. Een creatieve campagne waar we onze bijzondere werksfeer en unieke troeven in de kijker zetten.

Benieuwd naar onze vacatures? Ontdek ze op www.ostenders.be