!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Preoperatieve coronatest

11 juni 2020 | Algemeen nieuws

Zodat een ingreep in Az Damiaan in de meest veilige omstandigheden zou kunnen plaats vinden, is een goede voorbereiding en voldoende informatie heel belangrijk. Voordat wij aan de ingreep beginnen, moet je getest worden op het coronavirus COVID-19. Zonder deze test kan de ingreep niet plaats vinden. 

Screening Corona Banner

De coronatest gebeurt twee dagen vóór de ingreep en wordt afgenomen in de preoperatieve screeningspost naast Az Damiaan. Belangrijk: Gelieve na de test in afwachting van de ingreep je contacten met anderen beperkt te houden.

Ook wie reeds (twee maal) gevaccineerd werd, moet nog steeds een negatieve COVID-test voorleggen voor een ingreep kan uitgevoerd worden. 

De test

Een coronatest wordt uitgevoerd door medisch personeel dat hiervoor werd opgeleid. De test zelf bestaat uit het nemen van een slijmstaal met een flexibel staafje in het neusgat. Dit staal wordt verwerkt in het labo Klinische biologie van Az Damiaan. 

3 dagen voor de ingreep

Ten laatste drie dagen voor de ingreep krijg je een sms met de vraag om je twee dagen voor de ingreep aan te melden aan het screeningspunt ter hoogte van Az Damiaan. Er wordt gevraagd deze sms te bevestigen. Indien je niet bevestigt, word je alsnog opgebeld. Met wel: het GSM-nummer dient niet om afspraken te maken. 

2 dagen voor de ingreep

Twee dagen voor de ingreep moet je je aanmelden tussen 8.00 uur en 11.30 uur in het screeningspunt, naast de hoofdingang van het ziekenhuis. Kom alleen tenzij een begeleider  strikt noodzakelijk is.

Map 3

Wat breng je mee?

  • Je elektronische identiteitskaart of identificatiebewijs.
  • Eventueel je smartphone waarop de sms staat, die je van ons hebt gekregen.
  • Het dragen van een chirurgisch mond-neusmasker is verplicht. Heb je geen chirurgisch mond-neusmasker, dan kan je deze aanschaffen aan de hoofdingang.

1 dag voor de ingreep

De dag voor de ingreep krijgen wij de resultaten van de test.

  • Bij een negatieve test word je niet verwittigd en gaat de ingreep de dag nadien gewoon door zoals gepland.
  • Bij een positieve test (je bent dus besmet met COVID-19) wordt de behandelende arts-specialist geïnformeerd door het labo Klinische biologie van Az Damiaan. De arts-specialist zal het verdere verloop met jou bespreken.

Wij benadrukken dat Az Damiaan een veilige plaats is voor iedereen die zorg nodig heeft. Kom met een gerust hart op raadpleging en stel een operatie of behandeling niet uit! Met enkele goede afspraken houden wij ons ziekenhuis coronaveilig voor jou... en voor ons.

Nog vragen?

Indien je nog vragen hebt, kan je dit best bespreken met je behandelende arts. Het GSM-nummer waarop je een bevestiging kreeg, kan niet gebruikt worden voor bijkomende info of afspraken.