!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Trolley op maat ontlast schoonmaakteam

12 augustus 2021

Het schoonmaakteam van Az Damiaan legt dagelijks tal van kilometers af met een volgeladen werkwagen. Om de medewerkers te ontlasten maken we sinds kort gebruik van een gepersonaliseerde trolley op maat van Greenspeed.

Az Damiaan is een vooruitstrevend ziekenhuis en zet duurzaamheid en het welzijn van de medewerker centraal. Om de fysieke werkbelasting van de 130 schoonmaakmedewerkers te verlichten, ging ons ziekenhuis op zoek naar een trolley die de schoonmaak verlicht. We kwamen zo terecht bij Greenspeed om een werkwagen op maat te monteren. 

Greenspeed Banner

"Bij het ontslag van een patiënt reinigen we de kamer altijd grondig en worden de bedden verschoond”, duidt Sara Moustie, stafmedewerker Facilitair Beheer. “Al het materiaal en beddengoed wordt dan verzameld op een werkwagen die vervolgens doorheen het ziekenhuis getransporteerd wordt. Dit is fysiek zwaar werk. Ik zag daarom de nood aan een werkwagen om moeiteloos mee rond te rijden."

Als oplossing ontstond de C-Shuttle Speed: een C-Shuttle uit gerecycled materiaal, voorzien van een ingebouwde motor om automatisch snelheid te genereren. Zo wordt het lichaam van de gebruiker niet belast.

“Het personaliseren van de C-Shuttle vinden we een groot pluspunt, want ons logo is zo overal prominent te zien. Ook de binnenkant konden we inrichten op maat. We hebben de compacte indeling zelf bepaald, waardoor het eindproduct 100% aan onze noden is aangepast”. 

Door het speedsysteem kunnen onze werknemers ergonomisch en op tempo werken en is iedereen gelukkig.

Sara Moustie, stafmedewerker Facilitair Beheer