!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Spoedgevallen Az Damiaan breidt uit

16 november 2020 | Algemeen nieuws, Werkzaamheden

In het Az Damiaan zijn werken gestart op de dienst Spoedgevallen want met 27.700 patiënten per jaar bereiken we de maximale capaciteit van deze dienst. Met vijf extra behandelruimtes en een multifunctionele ruimte met zes posities wordt de huidige capaciteit gevoelig uitgebreid.

Aankondiging Uitbreiding Spoedgevallen Banner

Een aanmelding op de dienst spoedgevallen is vaak een ingrijpende gebeurtenis, zowel voor de patiënt als voor zijn omgeving. Az Damiaan stelt dan ook alles in het werk om het verblijf op de dienst, in het belang van de patiënt, zo aangenaam mogelijk te maken.  

Capaciteit bereikt verzadigingspunt

De spoedafdeling van het Az Damiaan bestaat vandaag uit een triagezone, met de pre-triagewachtzaal en triageruimte, een ambulante zone met een interne wachtzaal, gipszaal, en twee traumaboxen, en de hospitalisatiezone met twee reanimatieboxen en negen onderzoeksboxen. 

De laatste jaren is het aantal patiënten fors toegenomen. Die grotere instroom opvangen met de huidige infrastructuur was niet langer houdbaar. We barsten letterlijk uit onze voegen.

medisch diensthoofd Urgentiegeneeskunde-Spoedgevallen dokter Saartje Bogaerts

Het Az Damiaan is daarom gestart met verbouwingswerken op de dienst Spoedgevallen. Er komen vijf extra behandelkamers bij. “Dit zal ons toelaten nog efficiënter te werken”, vult Bernard Meyers, coördinator Spoedgevallen en Patiëntenflow aan. “We voorzien naast deze uitbreiding ook een multifunctionele ruimte met zes posities. Die zullen we onder andere gebruiken bij rampsituaties, overcrowding, en CO-intoxicatie. Met de realisatie van deze verbouwing, willen we ook de opvang van COVID-19 patiënten verder veilig laten verlopen en ons ook in de toekomst beter kunnen organiseren op de opvang van patiënten tijdens epidemiecrisissen”.

Spoedgevallen blijft bereikbaar

De werken zullen normaal gezien duren tot eind maart. De dienst Spoedgevallen blijft al die tijd operationeel en de eventuele hinder wordt tot een minimum beperkt.

Az Damiaan is een veilige omgeving voor wie dringende hulp en zorg nodig heeft.