!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Raadpleging op afstand - teleconsultaties

26 maart 2020 | Algemeen nieuws

Gezien de huidige maatregelen en beperkingen omtrent niet-dringende raadplegingen door de coronacrisis, bieden bepaalde artsen binnen hun thuisraadplegingen de mogelijkheid aan tot een teleconsultatie. 

Teleconsultaties Banner

Vanuit Az Damiaan bieden wij aan onze artsen en patiënten standaard het gebruik van Microsoft Teams aan. Dit is een gebruiksvriendelijke én veilige applicatie rekening houdend met de geldende privacyvoorschriften. 

We geven hieronder een overzicht van de disciplines die gebruik maken van teleconsultaties en de praktische werkwijze. Niet alle artsen maken gebruik van Microsoft Teams. De werkwijze kan daardoor afwijken naargelang de arts en / of de discipline. Als de werkwijze afwijkt, vind je per discipline de instructies. 

We geven nog mee dat alternatieven voor Microsoft Teams (zoals bv. Zoom) potentiële risico’s op vlak van privacy kunnen inhouden. Az Damiaan kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele inbreuken. 

We raden je aan om regelmatig onze website te consulteren. Er sluiten regelmatig nieuwe artsen en disciplines aan die gebruik maken van teleconsultaties. 

Neurologie 

Neem telefonisch contact op om een afspraak te maken voor een teleconsultatie op het nummer 059 41 41 20. De artsen binnen deze discipline maken gebruik van Microsoft Teams. 

Je ontvangt een e-mail waarin een link staat waarop je kunt klikken op het moment van je afspraak. Je hoeft zelf niets te installeren, een computer met internetverbinding, microfoon en camera is voldoende. 

Gynaecologie – verloskunde 

De artsen binnen deze discipline werken met Zoom. Om een afspraak te maken dien je via e-mail contact op te nemen met de artsen via hun privé e-mailadres: 

Nadat je een afspraak hebt vastgelegd via e-mail dien je onderstaande stappen te doorlopen: 

  • Installeer de app Zoom op je computer en maak een account aan.
  • Laat aan de arts weten wanneer je de applicatie hebt geïnstalleerd zodat je arts jou een uitnodiging voor de teleconsultatie kan versturen. 
  • Hou je e-mails in het oog en zodat je de uitnodiging niet mist en meld je op het afgesproken uur aan voor de teleconsultatie.