!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Twee artsen in een hoofdrol op televisie

14 januari 2019 | Algemeen nieuws

Twee artsen van Az Damiaan komen binnenkort aan bod in spraakmakende televisiereeksen.

Bezield door onze baseline 'Dicht bij het leven' streeft Az Damiaan naar een kwaliteitsvolle en patiëntgerichte gezondheidszorg. Onze artsen staan hoog aangeschreven en zijn vaak toonaangevend in hun vakgebied. Twee van onze artsen komen dan ook binnenkort aan bod in spraakmakende televisiereeksen: geriater dr. Ann Vandenbroucke in Topdokters en patholoog-anatoom prof. dr. Geert Van Parys in Misdaaddokters.

Dr. Ann Vandenbroucke in Topdokters

Wanneer het leven aan een zijden draadje hangt, maken topdokters het verschil tussen leven en dood. Vanaf maandag 28 januari nemen negen nieuwe dokters, met elk hun eigen medische specialiteit, de kijker mee achter de schermen van hun fascinerende beroep en hun drukke privéleven in het zesde seizoen van Topdokters. In Az Damiaan Oostende waait West-Vlaamse geriater dr. Ann Vandenbroucke als een wervelwind tussen de oude man en de zee. Op één van de grootste geriatrische afdelingen van België ziet ze dagelijks bejaarden met heel uiteenlopende klachten. Dr. Vandenbroucke gaat voor een holistische aanpak en een zeer persoonlijke benadering van de patiënten. De kunst is te vinden waar het fout zit, het wankel evenwicht tussen verschillende vakgebieden bewaken en de medicijnen op punt stellen. En dat allemaal zonder de mens achter de patiënt uit het oog te verliezen. Naast geriater is ze ook LEIF-arts.    

Topdokters gaat op maandag 28 januari om 20.35 uur van start op Vier. 

Prof. dr. Geert Van Parys in Misdaaddokters

In Misdaaddokters praat Gilles De Coster met medische specialisten die het verhaal achter de zware misdaad reconstrueren. Als forensisch expert onderzoeken ze lichaam en geest. Professor Van Parys is de flandrien onder de wetsdokters. West-Vlaanderen is het forensisch onderzoeksgebied van deze landbouwerszoon. Professor Van Parys is werkzaam in Az Damiaan als patholoog-anatoom. Hij  doceert gerechtelijke geneeskunde en medische criminalistiek aan de Universiteit Gent.

Bekende zaken: Kasteelmoord, Bernard Wesphael, Kruisboogmoord.

Misdaaddokters speelt zes weken lang, vanaf woensdag 6 februari om 21.15 uur op Canvas.