!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

VACATURE: ergotherapeut in vernieuwend project

23 februari 2022

Az Damiaan pakt sinds kort uit met een vernieuwend project. Ergotherapeuten worden ingezet op diverse interne en geriatrische zorgeenheden om patiënten, tijdens de persoonlijke zorgmomenten,  te begeleiden en te stimuleren om hun zelfredzaamheid te behouden / verhogen. En jij kan deel uitmaken van dit team!

Door als ergotherapeut te werken op diensten als geriatrie, interne en neurologie kom je in aanraking met heel diverse ziektebeelden. Fran Mortier werkt vandaag als ergotherapeut op de dienst pneumologie. “Vanuit een ergotherapeutisch standpunt bieden we ondersteuning in ADL (activiteiten van het dagelijkse leven) aan de patiënt. We verhogen daarbij de zelfredzaamheid van de patiënt, maar we houden deze ook in stand door screening, training en advies op maat”, vertelt Fran.

Vacature Ergo Banner

Ergotherapeuten zijn meestal actief in revalidatiezalen.In dit vernieuwend project gaan ze aan de slag dicht bij de patiënten op de zorgeenheden.

“Net dat maakt het heel boeiend en gevarieerd”, vertelt Fran. “Het is een acute setting, met een groter verloop van patiënten”. 

Als ergotherapeuten op een dienst staan wij niet in voor de zorgtaken, maar werken we net aanvullend met de verpleegkundigen. En die samenwerking verloopt heel goed. We staan in nauw contact met het verpleegkundig en multidisciplinair team.

Fran Mortier, ergotherapeut

“In een eerste gesprek met de patiënt bekijken we wat er kan getraind worden en hoe de thuissituatie is. Is er een trap? Is er een poetshulp en/of thuisverpleegkundige die komt helpen? Wat kan men nog zelfstandig? Aan de hand van die informatie gaan we de patiënt dan ondersteunen en begeleiden bij de zelfredzaamheid”.

Wil jij net zoals Fran aan de slag gaan als ergotherapeut in dit vernieuwend project? Klik dan snel verder op deze vacature: 

https://azdamiaan.be/nl/werken-in-az-damiaan/vacatures/paramedici/ergotherapeut-in-kader-van-vernieuwend-project