!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Van patiënt naar werknemer in het ziekenhuis

30 juni 2022

Van een dankbare patiënt naar een fiere Ostender. Het overkwam Carla Vantyghem. Ze revalideerde 1,5 jaar in ons ziekenhuis, en ontdekte er haar droomjob.  “Tijdens mijn revalidatie leerde ik een vertrouwde omgeving kennen, en wou ik zelf ook bijdragen tot deze warme zorg”, vertelt Carla. Ze volgde een opleiding, liep stage in ons ziekenhuis, en ging vorige maand aan de slag als afdelingsassistent logistiek. “Of hoe een tegenslag in het leven, plots een verrassende wending kan krijgen”.

Carla Vantyghem werkte 25 jaar in een metaalbedrijf. Maar na een aantal ingrepen kon ze die job niet langer uitoefenen en moest ze anderhalf jaar revalideren in Az Damiaan. “Een serieuze domper. Enerzijds was er het fysieke herstel, maar anderzijds was er ook het emotionele aspect”, zegt Carla.

Het voltallige revalidatieteam van Az Damiaan ving haar zo goed mogelijk op. Iets waarvoor Carla nog altijd dankbaar is, en waarover ze een mooi kaartje schreef. “De revalidatie van 1,5 jaar heeft een serieuze impact op mij gehad”, vertelt ze. “De dienst Revalidatie is een team van warme, lieve mensen die met veel liefde hun job uitoefenen. De warmte en vriendelijkheid waarmee je werd opgevangen zal ik nooit vergeten. Niets was hen te veel”.

Carla Banner

De revalidatie van Carla kreeg uiteindelijk een positieve wending. “Het ziekenhuis was voor mij een vertrouwde omgeving geworden, waaruit nu een carrièreswitch is ontstaan. Ik wou mijn steentje bijdragen aan deze warme zorg. Ik heb als buddy gewerkt op de COVID-afdeling, en werken in dit ziekenhuis smaakte naar meer”, vertelt Carla. Ze zocht een passende job en kwam uit bij de dienst Centrale afdelingslogistiek (CAL). 

The best view, comes after the hardest climb

Carla Vantyghem, ex-patiënt, intussen een fiere Ostender

Na het volgen van een opleiding en een stage ging ze vorige maand aan de slag in Az Damiaan. Als afdelingsassistent zorgt ze voor de logistieke ondersteuning van de teamleden op de zorgeenheden. “Van patiënt naar werknemer dus", lacht Carla. Dit is een droomjob voor mij. Iedereen is hier zo vriendelijk in het ziekenhuis. Dankzij het revalidatieteam en Az Damiaan kreeg ik een tweede kans in het leven. En daarvoor zal ik altijd dankbaar zijn”.