!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Verpleegkundigen werken graag in Az Damiaan

30 januari 2020 | Algemeen nieuws

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) publiceerde haar bevindingen van een onderzoek waarbij 5.000 verpleegkundigen werden bevraagd. In Az Damiaan leveren we veel inspanningen om een aantrekkelijke, veilige en aangename werkomgeving voor onze verpleegkundigen te creëren. 

Ostenders Hoofdbanner

Eind 2019 hielden wij in Az Damiaan een medewerkersonderzoek waarbij we peilden naar de vele aspecten van het werken in ons ziekenhuis. 80 % van onze medewerkers in het departement patiëntenzorg geeft aan tevreden te zijn over de jobinhoud en 83 % vindt voldoende afwisseling en uitdagingen in zijn of haar werk. 

Aangename werkplek

Meer dan 80 % van de medewerkers in de zorg geeft aan hier graag te werken. Ondanks de hoge werkdruk, die we zeker niet ontkennen, geeft 77 % aan dat ze hun eigen visie op goede zorgverlening in de praktijk kunnen brengen. Als we dit tegenover de bevindingen in het rapport van het KCE zetten (“Eén op de vier verpleegkundigen geeft aan niet tevreden te zijn met de job”, aldus het KCE-rapport) dan is het globaal gezien aangenaam werken in ons ziekenhuis. 

10% van de verpleegkundigen zou volgens het KCE-rapport er aan denken om het beroep te verlaten. Volgens ons medewerkersonderzoek ziet 95% van de zorgverleners in het departement patiëntenzorg zich over 5 jaar nog steeds werken in Az Damiaan.

De hoopgevende cijfers uit ons eigen medewerkersonderzoek zijn een resultaat van collegialiteit en dagelijkse gedrevenheid van onze medewerkers om de patiënten de beste zorg te willen bieden.

Inge Luts, directeur patiëntenzorg

Nog Ostenders nodig 

Uiteraard mogen we ook niet blind zijn voor de uitdagingen. Wij zoeken heel wat gemotiveerde en deskundige verpleegkundigen met een hart voor onze patiënten om ons team verder te versterken. 

Bij ons heerst het Ostenders-gevoel heel sterk: een ‘Ostender’ is een medewerker bij Az Damiaan die er alles zou aan doen om de patiënten/cliënten te helpen en die collegialiteit voorop stelt! 

Er bestaat zelfs een serie van die je kunt ontdekken op www.ostenders.be. Kan jij jou hierin ook vinden? Dan kijken wij alvast uit naar jouw sollicitatie en wie weet ben jij binnenkort een echte Ostender!