!i

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
info@azdamiaan.be

Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

Welkom dokter Charlotte Maene

31 juli 2023 | Algemeen nieuws

Dokter Charlotte Maene start op 1 augustus 2023 op de dienst Gynaecologie-Verloskunde van Az Damiaan, dat op 1 november samen met AV Henri Serruys AZ Oostende vormt.

Nieuwe Arts Charlotte Maene

Dokter Charlotte Maene promoveerde met onderscheiding op 28 juni 2018 als arts aan de KU Leuven.

Daarna volgde ze de specialistische opleiding Gynaecologie-Verloskunde via de KU Leuven van 2018 tot en met 2023. Tijdens deze opleiding werkte ze onder andere in UZ Leuven, AZ Sint Lucas Brugge en Az Damiaan Oostende. 

Tijdens haar assistentschap startte ze samen met dr. Stefaan Bafort in september 2019 de robotchirurgie op binnen de discipline dienst Gynaecologie-Verloskunde van Az Damiaan en bedreven ze zich verder in onder meer robotische myomectomies, bekkenbodemherstel, chirurgische behandeling van endometriumcarcinomen en endometriosechirurgie.

Gynaecologie is een zeer diverse en uitgebreide discipline. Naast de natuurlijke interesse in prenatale consultaties, echografie en verloskunde, is dokter Maene bijzonder geïnteresseerd in chirurgie. Hiervoor volgde ze diverse bijkomende cursussen en opleidingen in binnen- en buitenland. Zo volgde ze verschillende opleidingen in het IRCAD in Strasbourg en is ze elk jaar aanwezig op het endometriosecongres in Dubai. 

Daarnaast is dokter Maene lid van de American Association of Gynecological Laparoscopists en vervolmaakte ze haar vaardigheden bij verschillende robotchirurgen onder meer in Zweden, Duitsland en Engeland en presenteerde ze onlangs op het EBCOG congres in Polen.