alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Az Damiaan

Gouwelozestraat 100
8400 Oostende
Algemeen 059 41 40 40
Afspraak 059 41 40 60
Routebeschrijving

KOM-netwerk

AZ Damiaan is lid van het ziekenhuisnetwerk KOM, voor een nog betere zorg.

Ziekenhuishygiënist Veronique Blomme

0 april 2009 | Algemeen nieuws

Veronique Blomme is ziekenhuishygiënist in Az Damiaan in Oostende. Het is een job die van cruciaal belang is in een ziekenhuis, maar die veel mensen toch vaak vergeten.

Veronique staat samen met haar team in voor de preventie en beheersing van ziekenhuisinfecties.

Als ziekenhuishygiënist is Veronique een belangrijke schakel. Ze bekijkt hoe de patiënt hygiënisch moet benaderd worden, ze staat in voor de aanbeveling van de aankoop van materialen en ze controleert dagelijks of de hygiënevoorschriften bij de medewerkers nageleefd worden. 

Aanmoedigen en inspireren

Van keukenpersoneel tot directie, van kinesisten tot artsen, Veronique ziet iedereen. En dat is niet altijd evident. Als ziekenhuishygiënist moet je mensen aanmoedigen en inspireren om zich aan te passen aan nieuwe regels. Je moet communicatief en spontaan zijn, maar ook heel geduldig. Hoe  Veronique dit aanpakt is te zien in een aflevering van het magazine TwerkT, op de regionale televisiezender Focus-WTV.