!i

Algemene informatie

Voorplein1

Az Damiaan Oostende is een toekomstgericht algemeen ziekenhuis dat op 1 januari 1999 ontstond uit de fusie van de algemene ziekenhuizen H. Hart en Sint-Jozef.

Bezield door onze baseline 'Dicht bij het leven' streeft het Az Damiaan naar een kwaliteitsvolle gezondheidszorg, die steeds gepast weet in te spelen op de snelle evoluties eigen aan deze sector. De zorgverlening kan aldus op een doorlopende en gepaste wijze worden gewaarborgd voor de bevolking van Oostende en de regio. Deze zorg richt zich zowel tot zuigelingen, kinderen, jongeren, volwassenen als ouderen.

De artsen en medewerkers zijn vol lof over het architecturale concept dat aan alle patiënten een hoog comfort biedt in een helende omgeving. De recentste apparatuur en technologieën ondersteunen de meest moderne medische handelingen en verhogen de veiligheid van de patiënt. Tegelijk staan voor patiënten lichtrijke en comfortabele kamers, met moderne sanitaire cellen, draadloos internet en individuele flatscreentelevisies, ter beschikking.

Met de recente voltooiing van de bouw van het moderne nieuwbouwziekenhuis, zet Az Damiaan haar ambitie kracht bij om zich te meten met de allerbeste ziekenhuizen van het land en vormt het meer dan ooit het referentiecentrum voor de gezondheidszorg in de kustregio.

De keuze om mijn operatie in Az Damiaan te laten uitvoeren, lag voor de hand want ik heb er goede ervaringen. Je wordt steeds goed begeleid. Iedereen van onze familie komt hier trouwens op raadpleging. Iedereen, zowel dokters, verpleegsters als de schoonmaaksters zijn vriendelijk.

Siegfried Declerck, Westende.

Az Damiaan tekende eind juni 2017 de intentieverklaring tot samenwerking binnen het ziekenhuisnetwerk KOM met de volgende regionale zorgpartners:

  • AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV als derdelijnsziekenhuis
  • AZ Alma
  • AZ Sint-Lucas Brugge
  • AZ West
  • AZ Zeno
  • KEI
  • BZIO

Meer informatie over het ziekenhuisnetwerk KOM lees je hier.