!i

COVID-19-screeningscentrum

Als je een coronatest moet laten afnemen, kan je terecht in het COVID-19-screeningscentrum van het Az Damiaan. Het screeningscentrum bevindt zich naast het ziekenhuis, links van de hoofdingang. Download hier een plannetje

Pcr Test Website Banner

In de volgende gevallen laat je je NIET testen in het screeningscentrum van Az Damiaan maar moet je zich laten testen in het screeningscentrum van je gemeente:

 • personen met symptomen van het coronavirus 
 • personen die een hoogrisicocontact hadden
 • na een terugkeer uit een rode reiszone

Screening van patiënten Az Damiaan

De COVID-19-screening van patiënten vindt iedere dag plaats van 8.00 uur tot 10.30 uur in het COVID-19-screeningscentrum van het Az Damiaan. 

Dit geldt voor preoperatieve screenings en screenings voor een ziekenhuisopname. Zonder deze test kan de ingreep of opname niet plaatsvinden. Meer info lees je op deze pagina

Screening van vertrekkende reizigers

Screening in het kader van reizen kan enkel op afspraak en nadat de test op voorhand betaald werd. Aanmelden voor een PCR-test kan enkel indien je geen symptomen hebt.

De COVID-19-screening van vertrekkende reizigers vindt van maandag t.e.m. zondag plaats van 10.30 uur tot 11.30 uur in het COVID-19-screeningscentrum van het Az Damiaan. 

Werkwijze

 • Stap 1: De screening vindt enkel op afspraak plaats. Maak een afspraak op naam van elke te testen persoon:
  •  online via deze link
  • enkel indien geen Belgisch rijksregisternummer via 059 41 40 60
 • Stap 2: De test dient vooraf te worden betaald. Dit kan enkel op weekdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur. Wie zich laat screenen in het weekend moet vooraf op een weekdag komen betalen. Er kan niet betaald worden in het weekend. Meld je hiervoor aan bij de inschrijvingskiosken in de inkomhal van het ziekenhuis. Volg de instructies op het scherm en kies voor 'raadplegingen'. 
 • Stap 3: Ga je op de dag van de screening met je ondertekende toestemmingsformulier (gekregen bij betaling) en het betalingsbewijs naar het COVID-19-screeningscentrum voor je PCR-test. Hou ook je identiteitskaart bij de hand.

Kostprijs

De afname en analyse worden niet vergoed door het RIZIV en worden aangerekend aan de vertrekkende reiziger aan volgende tarieven:

 • 70 EUR tijdens weekdagen
 • 90 EUR tijdens weekend- en feestdagen

Voor meer informatie over reizen naar en vanuit het buitenland, klik hier. 

Screening van medewerkers

De afspraken rond screening van medewerkers (niet in het kader van reizen of ziekenhuisopname) vindt je op DamiaanNet.

Het resultaat bekijken

Wie een PCR-test onderging, kan het resultaat zelf opvragen. De procedure hoe dat moet, lees je op Hoe kan je het resultaat van je COVID-19-test zelf opvragen| Az Damiaan.