!i

Videogesprek met de familie

Door de coronacrisis is het bezoek strikt beperkt en dat is onaangenaam. Om patiënten, die geen smartphone of tablet hebben de kans te bieden contact te houden met hun familie, bieden wij een dienstverlening met videogesprekken aan. 

Videobellen Met De Familie In Az Damiaan Small

PRAKTISCH

Een team gemotiveerde medewerkers wil deze warme momenten mogelijk maken via Microsoft Teams, een eenvoudige toepassing om te videobellen die werkt op mobiele apparaten, laptops en personal computers. Nadat je een aanvraag via het formulier hieronder invult (minstens 24 uur voor het videogesprek), zal men je telefonisch contacteren om dit te bevestigen.

Je krijgt per e-mail ook een handleiding toegestuurd waarna we het gesprek met je gehospitaliseerd familielid mogelijk maken op het afgesproken uur. Het gesprek kan zo'n 15 minuten duren en om iedereen de kans te bieden om hiervan gebruik te maken, beperken we deze dienstverlening tot 1 sessie per week. Uiteraard volgen we strikt de hygiënische maatregelen en houden we voldoende afstand van de patiënt. 

De videogesprekken zijn elke werkdag mogelijk:

  • op COVID-afdelingen tussen 9.00 uur en 12.00 uur
  • op andere zorgeenheden tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Deze dienstverlening is mogelijk gemaakt dankzij de steun van Versluys Bouwgroep, die 40 laptops schonk aan Az Damiaan. 

HET GESPREK

1. Installeer de 'Microsoft Teams'-applicatie

We raden aan om voor het gesprek de applicatie ‘Microsoft Teams’ te installeren op de laptop of smartphone. Dit kan voor Windows of Mac door op de volgende link te klikken: https://products.office.com/nl-be/microsoft-teams/download-app. Klik vervolgens op ‘Teams downloaden’.

Als je ‘Microsoft Teams’ wenst te gebruiken op de smartphone of tablet, dan kan je de applicatie installeren vanuit de Play Store (Android) of App Store (iOS).

2. Deelnemen aan het gesprek

Om deel te nemen aan het gesprek moet je op de uitnodigingslink klikken ‘Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering’. 

Deze link staat meestal onderaan de uitnodigingsmail die je hebt ontvangen. De ‘Microsoft Teams’-applicatie zal vervolgens automatisch gestart worden. 

Als je geen ‘Microsoft Teams’-account hebt, bestaat de mogelijkheid om je naam in te voeren en als gast deel te nemen aan het gesprek. Als je een ‘Microsoft Teams’-account hebt, selecteer je Aanmelden om deel te nemen. 

Vervolgens kan je, afhankelijk van de instellingen van de organisator, meteen deelnemen aan het gesprek of naar de lobby gaan waar mensen in het lopend gesprek jou kunnen toelaten.

Je kan, indien gewenst, de video/audio-instellingen aanpassen vooraleer op de knop ‘Nu deelnemen’ te klikken.

GESPREK AANVRAGEN