alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Veel gestelde vragen over het online patiëntendossier

Als ik me probeer aan te melden met mijn e-ID, dan krijg ik een error

Om gebruik te kunnen maken van de e-ID is het belangrijk dat hiervoor de juiste software op je pc staat. Installeer of herinstalleer bij foutmelding de e-ID software.

Afhankelijk van het besturingssysteem kies je voor de juiste installer. Na installatie van deze software sluit je best eerst de browser af vooraleer opnieuw te proberen. Indien je werkt met Mozilla Firefox als internetbrowser is bovendien een extra add-on nodig.

Ook na herinstallatie van e-ID-software kan ik me nog steeds niet aanmelden

Als alternatief op het inloggen met de e-ID, bieden we ook de mogelijkheid om aan te melden met de mynexuzhealth codekaart.

Hoe verkrijg ik een mynexuzhealth-codekaart?

De mynexuzhealth-codekaart is een kaart met 24 codes die u gebruikt in combinatie met een gebruikersnaam en wachtwoord. Er zijn verschillende manieren om de codekaart aan te vragen:

Als je de codekaart gebruikt om in te loggen, hoef je verder geen software te installeren op jouw pc.

Als ouder wil ik graag toegang tot het patiëntendossier van mijn kinderen

Gegevens van kinderen jonger dan 15 jaar geven we nog niet rechtstreeks vrij. We werken aan een sluitende procedure die voor ouders van minderjarige kinderen ook moet toelaten hun gegevens rechtstreeks te kunnen inzien. Indien u toch inzage wil in het medisch dossier van jouw kinderen, dan dien je dit voorlopig via de klassieke manier aan te vragen.

Als patiënt wil ik ook toegang geven tot mijn medisch dossier aan mijn partner

Omwille van juridische redenen kunnen we op dit moment geen toegang geven tot medische dossiers aan andere personen dan de patiënt zelf. Indien je jouw partner toch toegang wenst te geven tot je medische gegevens, dan kan dit door gebruik te maken van elkaars eID en/of codekaart.

Ik ben ingelogd maar zie weinig tot geen resultaten

Het patiënten portaal mynexuzhealth is zich gefaseerd aan het ontwikkelen. Momenteel kun je:

  • Medische verslaglegging bekijken opgesteld na 1 januari 2019 en dit 7 dagen na validatie door de behandelende zorgverstrekker. Verslagen van voor januari 2019 zijn niet zichtbaar.

Wat zal ik in de toekomst kunnen zien in mijn medisch dossier?

  • Afspraken bekijken
  • Specifieke vragenlijsten invullen  
  • Dagboeken bijhouden
  • Berichten sturen voor technische ondersteuning
  • Laboratoriumresultaten
  • Verslaglegging/ medische protocollen van radiologische onderzoeken
  • Beelden van radiologische onderzoeken
  • Facturen van behandelingen in Az Damiaan
  • Zelf online afspraken maken op diverse centra

Nog vragen? 

Bezoek de rubriek “veel gestelde vragen” op www.nexuzhealth.be/faq.