!i

Toegang tot je patiëntendossier

Het digitaal patiëntendossier online inkijken, kan via de beveiligde webtoepassing en de app mynexuzhealth.

In het elektronisch patiëntendossier vind je onder meer gevalideerde medische verslagen. Deze zijn vanaf heden in toenemende mate beschikbaar. Indien je graag inzage in de gegevens wenst te krijgen van verslagen die online nog niet beschikbaar zijn, kan je de procedure tot het bekomen van inzage of afschrift van het patiëntendossier volgen.

Via de beveiligde website

Surf via je computer of tablet naar www.mynexuzhealth.be. Kies daar hoe je wenst aan te melden:

  • Met jouw nexuzhealth-codekaart*
  • Via CSAM: met jouw elektronische identiteitskaart (eID), met itsme® of met een unieke code gegenereerd door een mobiele applicatie.

Deze beveiligde aanmeldingsmethodes garanderen dat enkel jij toegang krijgt tot jouw persoonlijk mynexuzhealthdossier.

Via de app

Heb je jouw medisch dossier graag altijd bij de hand? Installeer dan de app, die je met de onderstaande QR-code kan downloaden door deze aan te klikken of in te scannen.

App Store (Apple)

Google Play Store (Android)

Bijkomende info

De nexuzhealth-codekaart is een kaart met 24 codes die je gebruikt in combinatie met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt de codekaart in het ziekenhuis of via de website http://www.nexuzhealth.be/mynexuzhealth aanvragen.

Als je de codekaart gebruikt om in te loggen, hoef je verder geen software te installeren op jouw pc.


De eID wordt uitgereikt door de overheid. Het aanmelden gebeurt op dezelfde manier als bij Tax-on-web of je dossier bij het ziekenfonds. Als je de eID gebruikt om in te loggen, moet je extra software installeren op je pc. Met de app itsme® log je in met één enkele code.

Andere platformen die toegang tot je dossier bieden kan je bereiken via www.mijngezondheid.belgie.be