!i

Neurologie

Meer info

Dr. Annelies Terwecoren

Neurologie

Kwalificatie
arts-specialist neurologie | medisch diensthoofd Stroke Unit
Subspecialisatie
Neurologie
E-mail
Voor afspraak
059 41 40 60
Route
19
Status
Geconventioneerd voor de activiteiten in Az Damiaan
Geaccrediteerde zorgverlener
Verzekerde zorgverlener
Zelfstandige zorgverlener
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Voormiddag op afspraak Voormiddag op afspraak Voormiddag op afspraak Voormiddag op afspraak
Namiddag op afspraak Namiddag op afspraak Namiddag op afspraak
Indien je niet aanwezig kan zijn op een geplande afspraak, moet je de arts hiervan minstens 24 uur op voorhand verwittigen. Bij het niet (tijdig) verwittigen, kan een administratieve kost (minimaal 15 euro - maximaal 60 euro) worden aangerekend. Wij danken je voor het begrip.

Over dokter Annelies Terwecoren

Dr. Annelies Terwecoren promoveerde als arts aan de Universiteit Gent in 2004 met de grootste onderscheiding. Nadien volgde zij de opleiding tot neuroloog  aan de Universiteit Gent onder stagemeesterschap van prof. dr. P. Boon waarvan 1 jaar in het AZ Groeninge in Kortrijk. In 2009 werd zij erkend als neuroloog.

Vervolgens werkte zij als Chef de clinique in Centre Hospitalier Régional Universitaire in Lille, Service de Neurologie et Pathologie Neurovasculaire  bij prof. dr. D. Leys. Op 1 april 2010 startte zij als neuroloog in Az Damiaan Oostende. In 2018 werd zij diensthoofd van de Stroke Care Unit (zorgeenheid voor beroertezorg).  

Dr. Terwecoren is bekwaam als algemeen neuroloog met electrofysiologie (EEG, EMG, EP) en heeft een bijzondere interesse in de vasculaire neurologie  (beroertezorg). Zij is eveneens MS-experte. 

In 2018 behaalde zij de erkenning tot stagemeester neurologie, verantwoordelijk voor de opleiding van arts-specialisten in de neurologie in Az Damiaan.