alert!arrow-leftarrow-rightbulletcheckclipboardStroke 1dropdownfacebookGroupgluegoogle-plusCombined ShapeCombined Shapehospitalizationicon infoiinstagramFill 1looking-glassShapeopenphoneStroke 1selectselect-arrowsShapesocial-linkedinspeech-bubbleFill 1twitterShapeyoutube

Algemene heelkunde

Meer info

Dr. Frederick Olivier

Algemene heelkunde

Frederik Olivier
Subspecialisatie
Algemene, abdominale, endoscopische en bariatrische heelkunde
Voor afspraak
059 41 42 21
Route
27
Status
Geconventioneerd voor de activiteiten in Az Damiaan
Geaccrediteerde zorgverlener
Verzekerde zorgverlener
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Voormiddag op afspraak Voormiddag op afspraak Voormiddag op afspraak
Namiddag op afspraak

Dr. Frederick Olivier promoveerde als “Arts” op 26 juni 1997 met onderscheiding aan de KUL.

Nadien volgde hij de opleiding in de algemene heelkunde via de KUL. Op 7 augustus 2003 werd hij erkend in de hoedanigheid van geneesheerspecialist in de heelkunde. Hij specialiseerde zich nadien verder in de abdominale heelkunde in het UZ Gasthuisberg te Leuven tot 2004.

Hij verwierf de “bijzondere bekwaming in de abdominale heelkunde” aan de KU Leuven in juli 2004. Hij heeft zich gesubspecialiseerd in de laparoscopie (chirurgische behandeling via kleine incisies ), in de bariatrische heelkunde (chirurgische behandeling van obesitas) en in de proctologie (anale chirurgie).

Hij werkt sinds augustus 2004 in het AZ Damiaan. Hij is oprichter van de Overgewicht- en ObesitasKliniek, waarvan hij het heelkundig deel voor zijn rekening neemt.